Лікар Комаровський дав важливу пораду у боротьбі з грипом

12,7 т.
Лікар Комаровський дав важливу пораду у боротьбі з грипом

Епідемія грипу поширюється Україною все більше - статистика говорить про велику кількість хворих, школи закривають на карантин. Відомий педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook виклав інструкцію, як пережити сезонне захворювання.

Основне, що просить пам'ятати лікар - це те, що тактика ваших дій абсолютно не має залежати від того, як називається вірус. Не важливо, як сьогодні назвали епідемію: свинний грип, сезонний, гонконгський, чи якось ще. Важливо лише те, що:

1. Це вірус.

2. Цей вірус передається повітряно-крапельним шляхом.

3. Цей вірус вражає органи дихання.

Цих трьох пунктів абсолютно достатньо для того, щоб сформулювати правила профілактики та лікування.

Видео дня

Також Комаровський наполегливо рекомендує не піддаватись на велику кількість реклами, і не "вбивати віруси" будь-якими препаратами в порядку самолікування. "Це не допоможе! Марна трата часу, сил та коштів." - запевняє педіатр.

Пам'ятайте, що лікування ГРВІ взагалі та грипу зокрема - це не ковтання пігулок, а створення умов, в яких організм зможе впоратися з вірусом.

Як повідомляв "Обозреватель", найбільш уразливі до гонконзького грипу учні молодших класів.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства