Епідеміолог: учні молодших класів найбільш уразливі до гонконзького грипу

1,9 т.
епідемія грипу

Учні молодших більше ризикують захворіти на новий штам грипу, оскільки старші діти могли мати контакт із цим підтипом вірусу 2 роки тому.

Вірус в Україні з’явився три тижні назад. Це означає, що він нікуди не подінеться, поки себе не реалізує. Сьогодні ситуація досить мозаїчна: в межах одного міста є школи, де в класах немає 10% дітей, а є школи, де в класах немає 50% учнів, розповіла завідувач відділу вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Алла Мироненко в ефірі "Громадського радіо".

Цього року кількість хворих на грип більша, ніж минулого року, проте важких випадків захворювання значно менше. "Гонконзький грип за антигенними властивостями на 50% відрізняється від того вірусу, який ми вже мали 2 роки тому. Якщо два роки назад ви перехворіли цим підтипом вірусу, то цього року ви ймовірно не захворієте", - каже епідеміолог.

Видео дня

Читайте: Як відрізнити грип від застуди: інфографика

Щоб уникнути ускладнень, дуже важливо вчасно звернутися до лікаря.

Якщо у маленьких дітей температура перевищує 38,0°C, її треба збивати. У дітей серцебиття більш інтенсивне, ніж у дорослих, а температура перевантажує серце.

Дорослій людині не слід збивати температуру до позначки 38,5°C. За підвищеної температури у відповідь на вторгнення вірусу в організмі утворюється захисний білок інтерферон. Тобто імунна система людини самостійно бореться з вірусом.

Читайте:

Епідемія грипу 2016: лікарі розповіли, як вберегтись від нового вірусу

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства