В спортзал заради здоров’я дітей: вчені з’ясували, як спосіб життя батьків впливає на їх нащадків

5,3 т.
В спортзал заради здоров’я дітей: вчені з’ясували, як спосіб життя батьків впливає на їх нащадків

Американські вчені провели дослідження, в якому вони відстежували більше 1000 пар батьки-дитина, що разом займаються спортом, і з’ясували, що дитина повторює майже кожен рух своєї мами чи тата під час тренування.

На думку експертів, це дослідження показує, як спосіб життя батьків може вплинути на боротьбу з ожирінням у дітей, пише Daily mail.

Те, що діти буквально у всьому наслідують поведінку батьків, загальновідомий факт. Але, експерти наголошують, що чомусь не надто велика кількість батьків сприймають цю інформацію серйозно, нерозуміючи, наскільки їх звички впливають на молоде покоління.

"Хороша новина полягає в тому, що збільшення фізичної активності корисне не тільки для здоров’я батьків, це також допомагає встановити правильну модель поведінки у своїх маленьких дітей", - прокоментував результати дослідження Шарі Баркін, директор педіатричних досліджень з ожиріння.

Видео дня

Експерти рекомендують встановити для дітей дошкільного віку такий режим, щоб фізично-активної поведінки було близько трьох годин протягом дня (чередуючи легку, помірну та енергійну).

Але результати трирічного дослідження показують, що наразі така фізична активність є лише приблизно у половини дошкільнят. Тому вчені підкреслюють, наскільки важливий вплив батьків на правильний розвиток їх дітей.

Як повідомляв "Обозреватель", фітнес-гуру показала, як за допомогою своїх дітей можна підтримувати форму.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства