Чим зайняти дитину взимку: цікаві ігри для всієї родини

9,8 т.
Чим зайняти дитину взимку: цікаві ігри для всієї родини

Один з плюсів новорічних свят у тому, що не лише діти відпочивають від занять у школі, а і у батьків багато вихідних. Отже - це найкращий період, щоб провести весело час усією родиною.

Пропонуємо вам кілька ігор, які зроблять ваші свята по-справжньому яскравими, пише letidor.

1. "Карта бажань" 2017

Продумайте усією родиною, яким ви хочете бачити цей рік, а потім створіть свою власну карту бажань. На таких картах зазвичай розміщують вирізані з журналів фотографії курортів, машин, подарунків, і т.д. А повісити ваш шедевр краще за все на саме видне місце, щоб не забувати втілювати мрії у життя.

Видео дня

2. Пошук скарбів

Хто з дітей не любить грати у піратів та шукати скарби? Адже книги на цю тематику та знаменитий капітан Джек Воробей сформували у більшості сучасних дітей саме романтичне уявлення про цю сумнівну професію. Придумайте власний сценарій, заховайте скарби, намалюйте карту та вручіть її дітям. Шукати скарб можна як у власній квартирі, так і у дворі, у всьому районі або місті - масштаб залежить лише від віку і витривалості учасників. Гру можна зробити довгою (від 2 до 6 годин), якщо на кожному етапі пошуку дітей чекатимуть різноманітні завдання та невеликі нагороди, або короткою (до години), якщо в підказках будуть прямі вказівки на наступний пункт. Головне - знайти скарб!

3. Башня джанга

Весела сімейна гра, яка сподобається всім, незалежно від віку. Вона вимагає спритності, хорошої реакції, а також розвиває просторове мислення. Знаменита вежа з дерев'яних брусків затягує сильніше карт і лото, а результат куди більш непередбачуваний. До речі, партія в Дженга - відмінний спосіб без скандалу з'ясувати, хто миє посуд, виносить сміття або відправляється вигулювати собаку в морозну погоду.

Читайте: Укріплюємо імунітет взимку: 5 корисних та смачних дитячих напоїв

4. Знайди що змінилося

Ця гра хороша тим, що підходить дітям будь-якого віку. Суть її проста: в кімнаті розставляються іграшки, предмети інтер'єру, люди приймають певні пози. Після цього ведучий дивиться на них одну хвилину і виходить з кімнати. За час його відсутності один-два елементи експозиції змінюють (переставляють, повертають або прибирають), а повернувшись, ведучий повинен знайти зміни і озвучити їх. Якщо з вами грають маленькі діти, не використовуйте за партію більше 5-6 предметів, причому всі вони повинні бути знайомі дитині.

5. Крокодил

Гра в "Крокодила" користується популярністю вже кілька поколінь, то ж чому і вам не пограти в неї з вашими дітьми? Правила такі: ведучий загадує слово одному гравцеві так, щоб інші не чули. Після цього обраний гравець починає показувати загадане слово жестами, нічого при цьому не вимовляючи. Решта гравців повинні вгадати слово, а той, хто розкрив таємницю першим, показує наступне слово.

Раніше "Обозреватель" публікував поради канадського психолога, як привчити дитину до дисципліни.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства