257 хвилин користі: вчені визначили кількість оптимального часу для підлітків за комп'ютером

5,0 т.
257 хвилин користі: вчені визначили кількість оптимального часу для підлітків за комп'ютером

Вчені з Оксфордського університету провели дослідження, в результаті якого з’ясували, що 4 години і 17 хвилин в день за екраном комп’ютера – це той самий час, який не шкодить, а навпаки позитивно впливає на розвиток мозку підлітків.

Про це повідомляє Daily mail.

За підрахунками вчених, саме стільки часу достатньо для розвитку соціальних зв'язків та навичок. І тільки після цього моменту пристрої можуть почати спотворювати дитячий мозок.

Свої висновки вчені зробили на основі вивчення часу, яке проводили перед екранами телевізорів або комп'ютерів 120 тис. 15-річних підлітків. У нього входили перегляд телевізора, ігри на комп'ютері та інших ігрових пристроях, використання комп'ютера для інтернету і перевірки електронної пошти, а також використання смартфонів.

Видео дня

"Наші результати показують, що помірне використання техніки не має негативних наслідків для здоров’я підлітків. Нами була переглянута велика кількість сучасної літератури, де пишуть про шкідливість використання гаджетів, але наукових доказів цьому нема – лише думка автора", - прокоментував результати автор дослідження Ендрю Пржибилскі.

Як повідомляв "Обозреватель", американські педіатри назвали основні принципи здорових відносин дітей з гаджетами.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства