Відомий дієтичний продукт визнали небезпечним для серця
Вчені прийшли до висновку, що вживання білого м'яса може викликати підвищення рівня холестерину в крові.
Довгий час вважалося, що дієта з високим вмістом червоного м'яса сприяє розвитку серцево-судинних захворювань. Про це повідомляє телеканал CNN.
Читайте: Названі продукти, які повільно "вбивають" організм людини
"Твердження, що споживання в їжу білого м'яса менш шкідливо для вашого серця, все ще залишається вірним, тому що від вживання червоного м'яса можуть бути і інші наслідки, які сприяють серцево-судинним захворюванням", - говорять дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско .
Також вони визначили, що білки, які знаходяться в овочах, молочних продуктах і бобових, не мають негативного впливу на досліджуваний показник. Тоді як вплив білого і червоного м'яса був ідентичним - рівень холестерину зростав.
Таким чином, дотримання дієти з високим вмістом насичених жирів призводить до збільшення загального холестерину і ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) в порівнянні з дієтою з низьким вмістом насичених жирів, незалежно від джерела білка.
Відомо, що насичені жири підвищують концентрацію ЛПНЩ або "поганого" холестерину в крові. Накопичення цих речовин в артеріях може бути причиною серцевого нападу або інсульту.
Раніше MedOboz повідомляється, що регулярне вживання червоного м'яса і печінки веде до розвитку серцево-судинних захворювань.