Рятує від інфаркту: вчені назвали диво-продукт

57,3 т.
Рятує від інфаркту: вчені назвали диво-продукт

Щоденне вживання сиру знижує ризик серцевого нападу та інфаркту на 14%.

До такого висновку прийшли британські вчені з Університету Редінга, передає topnews з посиланням на опубліковане дослідження в European Journal of Nutrition.

У двох групах добровольців одні кожен день з'їдали 40-грамовий шматочок сиру, інші харчувалися, як зазвичай. В результаті ті, хто вживали сир, при медогляді продемонстрували високу захищеність організму від судинних патологій.

Читайте: Досить одного шматочка: названі продукти, що викликають рак

Як відзначили вчені, у "сирної" групи підвищився вміст так званого "хорошого" холестерину, і знизився рівень "поганого". Вони пов'язують це з тим, що сир багатий вітамінами, мінералами і білками, які захищають судини і серце від захворювань. Крім того, в сирі міститься велика кількість кальцію, який покращує обмін речовин.

Як повідомляв OBOZREVATEL, також вчені попередили про смертельну небезпеку пізньої вечері, заявивши, що від такої звички збільшується ризик смерті від серцевого нападу.