Досить одного шматочка: названі продукти, що викликають рак
Щоденне вживання червоного м'яса, особливо переробленого, значно підвищує ймовірність захворіти на рак кишківника.
До такого висновку прийшли вчені з Оксфордського університету після шести років спостережень за чоловіками і жінкамив, пише International Journal of Epidemiology.
Серед тих, кому на момент початку дослідження було 40-69 років, були зафіксовані 2609 випадків раку кишківника.
Як показали спостереження, вживання в їжу близько 76 грамів червоного і переробленого м'яса в день підвищувало ймовірність захворіти онкологічним захворюванням на 20% порівняно з тими, хто їв близько 21 г м'яса щодня.
Читайте: Вчені створили "чорні ящики" раку: стало відомо про потужний прорив у медицині
Вчені наголошують, що найбільшу небезпеку становило саме перероблене м'ясо.
Так, один бутерброд із беконом або шинкою в день значно підвищує ризик розвитку злоякісних новоутворень.
Як писав OBOZREVATEL, медики раніше назвали розширений список симптомів, які можуть вказувати на рак.