Досить одного шматочка: названі продукти, що викликають рак

38,5 т.
Досить одного шматочка: названі продукти, що викликають рак

Щоденне вживання червоного м'яса, особливо переробленого, значно підвищує ймовірність захворіти на рак кишківника.

До такого висновку прийшли вчені з Оксфордського університету після шести років спостережень за чоловіками і жінкамив, пише International Journal of Epidemiology.

Серед тих, кому на момент початку дослідження було 40-69 років, були зафіксовані 2609 випадків раку кишківника.

Досить одного шматочка: названі продукти, що викликають рак
Відео дня

Як показали спостереження, вживання в їжу близько 76 грамів червоного і переробленого м'яса в день підвищувало ймовірність захворіти онкологічним захворюванням на 20% порівняно з тими, хто їв близько 21 г м'яса щодня.

Читайте: Вчені створили "чорні ящики" раку: стало відомо про потужний прорив у медицині

Вчені наголошують, що найбільшу небезпеку становило саме перероблене м'ясо.

Так, один бутерброд із беконом або шинкою в день значно підвищує ризик розвитку злоякісних новоутворень.

Як писав OBOZREVATEL, медики раніше назвали розширений список симптомів, які можуть вказувати на рак.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки