Навіть салати: названі топ-5 небезпечних продуктів у спеку
У спекотну пору року варто обмежити або взагалі відмовитися від вживання продуктів, які можуть привести до отруєння.
Про це в ефірі Обозреватель.LIVE заявив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.
"ВООЗ визнані п'ять основних продуктів, які знаходяться в топі небезпечних у спекотний період. Це фаст-фуди, які вже через годину неможливо вживати. По-друге, м'ясні, молочні та рибні вироби. Вони також є сприятливим середовищем (для мікроорганізмів. - Ред ), і температура їх зберігання не повинна досягати вище 8 градусів", - зазначив він.
Читайте: Масове отруєння в Києві: Держпродспоживслужба пояснила, як відбулося зараження
За словами Рубана, четверту групу становлять кремові вироби, а також тістечка.
"І п'яте, хоч як це парадоксально, - це салати з додаванням будь-яких майонезів. Це п'ять основних продуктів, які можуть викликати інфекційне паразитарне захворювання, бути його чинником у спекотний період", - підсумував він.
Як повідомляв "Обозреватель", 29 червня у Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів повідомили про масове отруєння людей, які вживали харчові продукти в закладі громадського харчування ТОВ "Суші Ленд".