Вчені з'ясували, на якій стороні ліжка краще спати

7,4 т.
Вчені з'ясували, на якій стороні ліжка краще спати

Шотландські вчені визначили пряму залежність між хорошим настроєм і боком ліжка, на якій спить людина. Виявилося, що люди, що засинають на лівій стороні ліжка, відчувають себе щасливішими за тих, хто займає праву сторону.

У ході дослідження було опитано 1 тис. осіб, - пише Моя планета.

Велика частина опитаних - 36% - воліла б спати на самоті. Кожен десятий респондент вважає за краще спати з дитиною чи твариною, з'ясували дослідники.

Читайте: Експерти назвали головну причину стресу і безсоння у людей

41% людей, переважно жінки, сплять в позі ембріона. Вона розкриває дуже чутливих і емоційних натур. Про раціональній, розслабленій і розкутій особистості говорить поза колоди: 15% людей сплять так, з витягнутими уздовж тіла руками.

Відео дня

Про складну, цинічну, але при цьому доброзичливу особистість говорить поза сну на боці з витягнутими перед собою руками. Любителі поспати на животі - це великі мрійники, чуттєві і сильні люди, відзначив учений. Цікаво, що оптимальна відстань між подружжям в ліжку становить 2,5 см. Якщо вона збільшується, то це говорить про розлад у родині, відзначили сімейні психологи.

Раніше "Обозреватель" повідомляв про 17 речей, які не варто робити перед сном.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки