Дієтолог розповіла, як малина зцілює організм

10,1 т.
Дієтолог розповіла, як малина зцілює організм

Влітку потрібно запасатися вітамінами, щоб організму було легко витримувати похолодання і робочі стреси, які обов'язково прийдуть слідом за порою відпусток.

Однією з найкорисніших літніх ягід є малина, про вражаючі цілющі властивості якої Life. Оглядач розповіла лікар-терапевт, сертифікований дієтолог МОЗ України Тетяна Фіалкова.

Малиновий чай і малинове варення - солодощі, знайомі всім із дитинства. Хто під час застуди не пив ароматний напій із ягід або листя цієї цінної рослини?! І недарма - під час вживання чаю починається активне потовиділення, це сприяє виведенню всього інфекційного бруду, знижується температура і проходить слабкість.

Відео дня

Головним компонентом цієї ягоди є саліцилова кислота. Вона набагато легше засвоюється організмом саме з малини, ніж звичайним синтетичним методом. Кислота є своєрідним жарознижувачем, тому чай із ягід або листя чудово бореться з простудними захворюваннями і грипом.

Читайте: Рецепт цілющого відвару, який зміцнить імунну систему на 2 роки

Малина навіть допомагає при депресії!

- Адже в ній у великій кількості міститься сильний антидепресант - мідь, а також комплекс із есенціальних жирних кислот (близько 22%).

Смачна допомога при головному болю!

- Стакан свіжої малини легко може замінити таблетку анальгіну або аспірину.

Малина вбиває 90% ракових клітин!

- Фахівці з Університету Клемсона провели дослідження на тваринах. Вони давали тваринам витяжки з малини. У результаті більше 90% клітин пухлини кишечника гинули.

У малині багато пектинів - желируючі речовинни, які допомагають травленню. Пектини мають здатність поглинати і виводити з організму через кишечник різні шкідливі речовини - жовчні кислоти при порушеному травленні або солі важких металів, які потрапляють ззовні, радіоактивні елементи, "старий" холестерин.

Читайте: Як швидко підвищити гемоглобін: топ-8 натуральних продуктів

Добре зберігає корисні речовини і заморожена малина. Наразі в харчовій промисловості розроблено метод сублімації сушіння малини: в умовах вакууму, без окислюючого впливу кисню, висушують попередньо заморожені ягоди. Під час такої сушки малина зберігає форму, колір, аромат, смакові якості і лікувальні властивості.

Заморожувати малину можна і в побутових холодильниках. Вона тривалий час зберігається при температурі близько мінус 18°С. Щоб розморозити ягоди, потрібно помістити їх на декілька хвилин у теплу воду.

Тих, хто худне: калорійність ягід невисока: всього 41 калорія на 100 грамів продукту.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше дієтологи назвали топ-9 найшкідливіших сніданків.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки