Вчені розповіли, які продукти викликають наркотичну залежність

13,1 т.
піца, фат-фуд, їжа

Піца та чіпси через свої складові можуть викликати звикання, а в деяких випадках залежність схожу з наркотичною.

До таких висновків дійшли дослідники з Університету Мічигану, передає Ladyhealth.

Вони стверджують, що напівфабрикати в яких міститься рафіновані вуглеводи і жири з високою швидкістю абсорбції можуть викликати фізичне звикання організму.

Вчені наголошують, що більшість напівфабрикатів несуть ризик залежності від подібної їжі. Наприклад, овочі та м'ясні продукти ніколи не викличуть такого потягу до їжі, як піца, сухарики або чіпси.

Відео дня

За їхніми словами, найбільший ризик потрапити в залежність являє піца. Через велику кількість сиру в цій страві, який у свою чергу містить казеїн. Ця складова вивільняє опіати, які відомі як казоморфіни, під час перетравлення сиру, що може викликати наркотичну залежність.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені розповіли, яку небезпечну хворобу можуть спровокувати фастфуди у здорової людини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки