Медики розповіли, яким людям нереально скинути зайву вагу

14,5 т.
Дієта, раціон

Австралійські вчені пояснили, які типи людей не можуть скинути вагу. Медки встановили, що причина криється в психіці людини.

Про це повідомляє видання АН.

Під час досліджень аналізувалися звички харчування населення і вплив їх на організм. В результаті вчені розділили людей, яким практично неможливо дотримуватися дієти на п'ять категорій. В першу, найчисленнішу, увійшли перфекціоністи - зациклені люди, які ставлять перед собою занадто високі цілі і в підсумку у них виникає стрес, що призводить до посиленого прийому їжі.

Відео дня

Вони замість того, щоб позбутися надмірної маси, за наявності такої, навпаки, можуть набрати ще більшу вагу, таких людей близько 41%. До другої належать "одержимі" - вони отримують задоволення від прийому їжі і не можуть собі в цьому відмовити. Найчастіше страждають ожирінням і порушенням роботи обмінних процесів в організмі, що виникає в результаті переїдання, таких людей близько 25%.

Читайте: Продукти з ГМО і рожева ковбаса: лікар розвінчав популярні міфи про харчування

До третього типу належать гурмани - вони отримують естетичне задоволення від самого процесу. Найчастіше вони їдять повільно, із шиком, люблять нові страви і насолоджуються отриманням різних вражень від їжі. Вони запросто можуть спробувати екзотичні продукти, які не використовують у національній кухні їхньої батьківщини, частка таких людей становить 15%.

Четвертий тип отримав назву "товариський" - до нього належать любителі поговорити за столом, вони не дотримуються дисципліни і не можуть обмежувати свій раціон, теж займають 15% у загальній кількості людей, нездатних знизити масу тіла.

П'ятий тип вчені назвали "розпущеним", тому що ці індивідууми не можуть планувати своє харчування, вони постійно перекушують, якщо спонтанно побачать який-небудь продукт на своєму шляху - їх близько 4%.

Як повідомляв "Обозреватель", енергетичні напої провокують у чоловіків смертельну хворобу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки