Названий популярний вид чаю, який може викликати рак сечового міхура

28,3 т.
Названий популярний вид чаю, який може викликати рак сечового міхура

Популярні в Україні напої на основі кореня женьшеню можуть стати причиною раку сечового міхура. Про це заявили китайські вчені з Ляонінського медуніверситету.

Чаї на основі цього інгредієнта завжди вважалися дуже корисними для серця і шанувалися в східній медицині, - повідомляє Лікар.інфо.

При цьому за даними статистики, в Китаї захворюваність раком сечового міхура майже в 2 рази вище, ніж у світі. Керівник дослідницької групи професор Джон Лалмаліні заявив, що вчені бачать зв'язок між високою захворюваністю цим видом раку і безконтрольними прийомом китайських препаратів на основі екстракту женьшеню.

Відео дня

Читайте: Молоко зі спеціями - найкорисніший напій осені

Автори дослідження рекомендують людям, які регулярно вживають екстракт женьшеню у вигляді напою або харчової добавки, враховувати можливі побічні ефекти. Якщо при прийомі лікарських засобів на основі женьшеню з'явилися біль під час сечовипускання, прискорене сечовипускання, різка втрата ваги, то потрібно терміново звернутися до уролога.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше американські вчені назвали найшкідливіший безалкогольний напій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки