Бережіть кістки: лікарі пояснили, чим небезпечне часте вживання вівсянки

25,3 т.
вівсянка

Медики попередили, що часте вживання вівсянки негативно позначається на здоров'ї, особливо на стані кісток.

Про це повідомляє видання Head Insider.

За словами лікарів, вівсянка обволікає слизову шлунка, поліпшуючи його роботу. Для нормалізації ваги рекомендують їсти вівсянку на протязі 15 днів. Але велика кількість цього продукту може і значно нашкодити організму.

Вся справа в тому, що ця каша містить фітинову кислоту - речовину, яка затримує всмоктування кальцію у кишечнику.

Читайте: Гірше фастфуду: медики назвали найшкідливіший для здоров'я продукт

Відео дня

За словами гастроентерологів, фітинова кислота не тільки не дозволяє кальцію засвоюватися в організмі, але і ще і вимиває необхідний мікроелемент з наших кісток. Тому, перш ніж переходити на вівсяну дієту необхідно проконсультуватися з лікарем.

Звичайно, відмовлятися від вівсянки зовсім не варто, все ж цей продукт необхідний людському організму. Однак її обов'язково потрібно чергувати з іншими кашами - гречаною, кукурудзяною, пшоняною, які також дуже корисні.

Як повідомляв "Обозреватель", стало відомо, які продукти не можна змішувати.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки