У Фінляндії створили "справжнє м'ясо" з вівса і квасолі
У Фінляндії харчові технологи створили м'ясо з вівса і квасолі, яке за смаком повністю ідентичне свинині або яловичині. Продукт отримав назву pulled oats - "витяжка з вівса".
"У вівсі немає нічого поганого, це екологічний продукт, який не викликає алергію. А квасолю додали через амінокислоти, яких немає у вівсі. Компоненти, якщо можна так сказати, доповнили один одного", - зазначила автор "м'яса", вчений Реетта Ківела, пише Naked Science.
За словами дієтологів, овес додає в замінник м'яса мікронутрієнти і фітонутрієнти, яких немає в продукті типу Quorn.
"Мова йде не про фактичну кількість білка, якого там стільки ж, скільки і в інших подібних продуктах. Просто бета-глюкани роблять "вівсяне" м'ясо особливішим", - пояснив голова Британської асоціації із застосування нутрієнтів Мігель Торбіо-Матеас.
Читайте: Лікарі попередили, що зайва вага погіршує пам'ять
"Витяжку з вівса" вже встигли оцінити відвідувачі одного з ресторанів у Гельсінкі, де з цього продукту почали робити котлети для гамбургерів.
Як повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, що модна палеодіета спричиняє ожиріння.