Кава з молоком: чим популярний напій небезпечний для здоров'я

18,7 т.
Кава з молоком: чим популярний напій небезпечний для здоров'я

Кава з молоком - один з найулюбленіших напоїв, який нині користується величезним попитом. Всі чули пораду: "Пийте каву з молоком - будете здорові!" Але, як виявилося, ця комбінація не так корисна для організму людини.

Лікар-терапевт, дієтолог Тетяна Фіалкова під час прямого ефіру на "Обозревателе" розповіла про шкоду для здоров'я молочно-кавового напою.

"Кава - напій дуже тонкий, до якого потрібно правильно підходити і правильно вживати. Ми зловживаємо кавою і п'ємо її не правильно. Наш улюблений капучино або будь-який інший варіант кави з молоком вже несе в собі деяку небезпеку тому, що вона відбиває у нас апетит, особливо, якщо ми п'ємо каву до їжі або натщесерце, як часто багато хто і робить. Кава спазмує жовчні шляхи, тому застоюється жовч. А це не добре для здоров'я людини", - пояснила фахівець.

Відео дня

Тетяна Фіалкова додала, що зловживати кавою не можна. Вона вважає, що в день бажано випивати не більше трьох чашок бадьорого напою і краще без молока.

Читайте: Чим небезпечний детокс при схудненні: думка дієтолога

"У каві є певні смолисті речовини, а в коров'ячому молоці - слизові компоненти у вигляді козеїну білка. Ці компоненти не дуже добре поєднуються між собою. Врезультаті погано розчинна субстанція, яка потім довго залишається в шлунку. І це теж одна з причин, чому після кухлика кави з молоком не хочеться їсти. В ідеалі, потрібно обирати найбільш несмачний варіант, це еспресо, тільки так кава може бути корисною", - зазначила дієтолог.

Раніше Тетяна Фіалкова розповіла "Обозревателю", як правильно очистити організм, не зашкодивши здоров'ю.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки