7 продуктів, про які варто забути бажаючим схуднути

23,7 т.
7 продуктів, про які варто забути бажаючим схуднути

Логічно, що люди, які бажають схуднути, сідають на дієту або ж переходять на правильне харчування. Однак тут їх можуть підстерігати помилки - далеко не всі продукти, які ми вважаємо корисними і такими, що сприяють схудненню, насправді такі.

Деякі з них вельми підступні і діють якраз навпаки - гальмують процес схуднення.

Як часто, заходячи в магазин, нас ваблять продукти з позначкою "знежирений" або "0 калорій", і ми машинально хапаємо їх з полиць, сподіваючись, що вони безпечні і допоможуть нашому схудненню.

Читайте: Лікар назвав топ-5 продуктів, від яких варто відмовитися у спеку

Ми розповімо про 7 продуктів, які варто виключити зі свого меню, якщо ви бажаєте схуднути.

Відео дня

Високовуглеводні снеки

Часто у статтях про схуднення доводиться чути пораду скоротити споживання жирів. Логічним продовженням такої концепції стає постійне перекушування крекерами, рисовими хлібцями та іншими постояльцями секції здорового харчування у супермаркеті. Однак, насправді така прихильність до вуглеводів не надто сприяє втраті ваги - прийняті всухом'ятку вуглеводи організм переробляє в глюкозу, що призводить до інсулінового стрибка в крові, що дає про себе знати різким відчуттям голоду, який хочеться усунути ще однією порцією вуглеводів. Саме тому фахівці радять обирати снеки, які містять також корисні жири і білки.

Заморожені продукти

Виявляється, для збільшення терміну зберігання заморожених продуктів, виробники часто додають в якості натурального консерванту натрій, здатний викликати затримки рідини в тілі у вигляді набряків. Ще однією небезпекою можуть стати напівфабрикати маленьких розмірів - наприклад, курячі нагетси і міні-котлетки. "Психологічне" насичення від таких продуктів настає набагато довше, ніж від їжі стандартних розмірів, і в результаті ви ризикуєте з'їсти набагато більше калорій.

Читайте: 11 продуктів, які виведуть з організму всі шлаки

Продукти зі зниженим вмістом жиру

Такі продукти несуть в собі подвоєну небезпеку для всіх, хто мріє схуднути. По-перше, слід знати, що знежирений продукт сприймається нашими смаковими рецепторами як менш смачний, саме тому багато виробників додають у нього неабияку кількість цукру, намагаючись таким чином зробити його більш спокусливим. По-друге, знову психологія - знежирені продукти розслаблюють нас, і в результаті ми з'їдаємо на 30% більше калорій.

Натуральні соки

Ми звикли вважати абсолютним злом пакетовані соки, а в чому ж завинили натуральні? Щоб це з'ясувати, просто випийте склянку апельсинового фрешу. Насичує? Не дуже, але ж для отримання цієї кількості напою знадобилося вичавити цілих 5 плодів, якими можна було б легко наїстися. Справа в тому, що будь-яким сокам зазвичай не вистачає поживної клітковини, що міститься в цільних плодах. Також у соках міститься хоч і натуральний, але все ж цукор, який провокує стрибки глюкози в крові, що надалі дає про себе знати гострим почуттям голоду.

Читайте: Вороги діабету: продукти, що знижують рівень цукру в крові

Дієтичні напої зі штучними замінниками цукру

Солодкість, що містить нуль калорій - це свого роду "обманка" для організму. Дослідження показали, що при регулярному вживанні таких напоїв у деяких людей виникало стійке звикання, схоже з наркотичним, тому з ними жарти погані. Найкраща альтернатива, звичайно, звичайна вода з додаванням шматочку лимона, м'яти або ягід для смаку, або натуральна мінеральна вода.

Вигідні великі порції

Спокусливі гарячі пропозиції "2 за ціною 1" слід залишити за бортом дієти, адже чим більше їжі в холодильнику або в упаковці, тим складніше нам буває зупинитися. Вчені погоджуються з цим психологічним ефектом - виявляється, підсвідомо ми дозволяємо собі з'їдати приблизно на 50% більше, якщо розуміємо, що залишилося ще багато їжі в запасі. Тому найкраще вольовим рішенням контролювати розмір порцій не спокушатися на знижки та акції.

Читайте: Що їсти після 18-00: 15 смачних дієтичних продуктів

Алкогольні низькокалорійні коктейлі

Дієтологи сходяться на думці, що алкоголь і дієта - поняття несумісне. По-перше, градус послаблює вашу силу волі, тому ймовірність з'їсти в якості закуски щось не дуже корисне лише підвищиться. По-друге, алкоголь сприймається нашим тілом як токсин, що дає навантаження на печінку. У свою чергу, цей орган зосереджується на детоксі і виведенні токсинів, а не на спалюванні жирів.

Нагадаємо, раніше "Обозреватель" публікував 7 найкращих комбінацій продуктів для зниження ваги.

Джерело:Ультрамарин
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки