Названий продукт, який допомагає полегшити біль у суглобах
Люди, які їдять рибу два рази на тиждень, менше страждають від болю в суглобах, ніж ті, хто не їдять рибу взагалі або набагато рідше.
Про це повідомляє видання Daily Mail, розповідаючи про результати одного з досліджень американських вчених.
Попередні дослідження показали, що прийом добавок риб'ячого жиру, з високим вмістом жирних кислот Омега-3, полегшує біль у суглобах, пов'язаних з артритом. Однак вчені вирішили з'ясувати, чи присутній такий же ефект, якщо в постійному раціоні присутні не добавка, а саме риба.
Читайте: Замість таблетки: названий цікавий спосіб, як позбутися від болю в попереку
У дослідженні взяли участь близько 200 пацієнтів із ревматизмом. Вченими було підраховано, як часто і в якій кількості, вони вживали рибу за останній рік. Були обрані сорти риби з більш високим вмістом олії Омега-3. При цьому враховувався і спосіб приготування - смажена риба не була включена в дослідження, оскільки обсмажування зменшує вміст Омега-3.
У результаті з'ясувалося, що люди, які з'їли дві або більше порції риби протягом тижня, з меншою ймовірністю стикалися з ревматоїдним артритом.
"Результати нашого дослідження свідчать про те, що регулярне вживання риби може знизити запалення, пов'язане з активністю захворювання на ревматоїдний артрит. У рибі багато корисних ефектів для здоров'я, і наші результати можуть дати пацієнтам з артритом серйозну причину для збільшення споживання риби. Однак важливо підкреслити, що вживання риби не замінює лікування", - прокоментувала результати провідний автор дослідження в області лікування артриту доктор Сара Тедеші.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", названий фрукт, який підтримує гарну роботу серця.