Вчені відкрили нову небезпечну властивість пива

16,5 т.
Вчені відкрили нову небезпечну властивість пива

Часте вживання пива може викликати серйозні проблеми з колінними суглобами. Такий висновок зробили вчені на основі дослідження алкогольних звичок людей.

Як з'ясувалося, любителі вина рідше стикаються з остеоартритом колінного суглоба, а ті, хто любить пиво, навпаки, схильні до розвитку артриту, - пише "Ортодокс".

Читайте: Хліб, пиво і соєвий соус змінили мікрофлору людини

Фахівці досліджували звички 2000 чоловіків і жінок у віці 45-86 років. У людей був артрит колінного або стегнового суглоба. Їх порівняли з контрольною групою в 1000 здорових осіб. У порівнянні з непитущими людьми, добровольці, які випивають по 20 або більше одиниць елю на тиждень, на 93% частіше стикалися з ураженням колінного суглоба. Також вони в два рази частіше мали проблеми із стегновим суглобом.

Відео дня

Читайте: 10 цікавих фактів про пиво: від шумерів до сучасних генетиків

А ось люди, які пили по 6 келихів вина на тиждень, на 44% рідше страждали від артриту колінного суглоба. Тим часом люди, які випивають мінімум 7 келихів, знижували, тим самим, ризик більш ніж удвічі. Є теорія: у вині містяться антиоксиданти-поліфеноли. І вони рятують від запалення. У свою чергу, пиво підвищує рівень сечової кислоти, яка згубно впливає на суглоби.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше вчені розкрили секрет пива, яке омолоджує організм.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки