Секрети олімпійців: 5 простих способів здобути фігуру, як у атлета

7,4 т.
дівчина біжить

Правил життя спортсменів, які готуються до участі в Олімпіаді, можуть дотримуватися всі люди, які хочуть зберегти здоров'я і знайти найкращу фізичну форму.

Про це розповів дієтолог і професійний тренер команди Великобританії Кевін Керрел в інтерв'ю виданню The Daily Mail.

За його словами, перше, що потрібно зробити, - це поставитися до свого здоров'я з усією відповідальністю і по-справжньому повірити в свої сили.

"Обозреватель" склав кілька правил від Керрела і його колеги, олімпійського і паралімпійського тренера доктора Гарі Бріклі.

1. Будьте відповідальні

Відео дня

"Не важливо, чи робите ви забіги протягом року або біжите за великий приз, - добрий результат вимагає безлічі складових: планування, розрахунку часу, фокусування на дієті, роботи з психологією спорту і розумінням свого тіла", - зазначає доктор Бріклі.

Читайте: Як схуднути завдяки інтуїції: кращі поради

2. Ставте цілі

Необхідно чітко зрозуміти, чого ви хочете досягти завдяки тренуванням.

"Мені подобається, коли спортсмени ставлять перед собою власну мету. Потім я втручаюся і вирішую, як можна цього досягти і що для цього потрібно - додаткові тренування, особлива їжа, спортивне спорядження або інші фактори", - поділився Бріклі.

За словами тренера, велика помилка людей полягає в тому, що вони прислухаються до порад для всіх і не вдаються до індивідуальних рекомендацій.

Читайте: Ідеальна талія: як схуднути без тренувань

3. Правильне харчування

Їжа, яку ви вживаєте, повинна бути відповідною. Наприклад, якщо ви займаєтеся швидкими і силовими видами спорту і хочете почуватися легко перед стартом, то про жирну їжу не може бути й мови.

"Якщо ви збираєтеся пробігти марафон - це затягнеться щонайменше на 2 години. Вам необхідно наситити свій організм достатньою кількістю вуглеводів. У таких випадках необхідно вживати високоякісні вуглеводи, які швидко засвоюються і забезпечать достатню кількість поживних речовин на тривалий час, наприклад, вівсяну кашу", - поділився дієтолог.

Читайте: Скинути вагу по-швидкому: які вправи допоможуть ефективно схуднути

4. Що їсти до і після тренувань

Секрет успіху спортсменів криється не в підрахунку калорій і строгих дієтах, а в правильному поєднанні їжі та вправ. Доктор Бріклі радить виділяти час вранці, до сніданку, для занять спортом заради схуднення.

"Тренування рано вранці допомагають краще спалювати жир і для багатьох можуть стати запорукою стрімкої втрати ваги", - поділився Гарі Бріклі.

За його словами, після сніданку організм швидше використовує вуглеводи і цукор як паливо для тренувань. Тому він буде спалювати саме їх, а не жирову масу.

"Тому, якщо одна з ваших цілей - втратити вагу, то намагайтеся не їсти перед ранковими фізичними вправами", - порадив тренер.

Читайте: Як схуднути на 5 кг за тиждень: два варіанти динної дієти

5. Відмовки не працюють

Олімпійські спортсмени ніколи не говорять собі "я напевно почну тренуватися завтра" або "у мене зараз немає на це часу", тому що для них не існує ніяких "але". За словами доктора Бріклі, такі відмовки пов'язані з відсутністю почуття обов'язку, про який йшла мова вище.

"Люди завжди знаходять час для відмовок, але якщо ви подивитеся на тих, хто досяг вершин, - вони просто використали свої шанси", - наголошує лікар.

У цілому, необхідно постійно стежити за собою, і якщо якихось цілей досягти не вдається - переоцінювати їх адекватно. Якщо необхідно ризикнути, то краще звернутися за допомогою до тренера.

Як повідомляв "Обозреватель", вживання спиртного допомагає підтримувати спортивну форму.

Джерело:ife.pravda.com.ua
Джерело
ife.pravda.com.ua
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки