Медики нагадали українцям, як уникнути отруєнь влітку

4,0 т.
Медики нагадали українцям, як уникнути отруєнь влітку

Українців закликають не купувати продукти харчування на стихійних ринках і дотримуватися правил зберігання їжі, щоб уникнути можливих отруєнь.

Про це заявила в. о. директора київського департаменту охорони здоров'я Алла Арешкович, - повідомляє сайт КМДА.

"Дуже раджу всім киянам, навіть закликаю, - не купуйте продукти харчування на стихійних ринках! Щодня до столичних лікарів звертаються люди, які отримали отруєння або інші проблеми зі здоров'ям, пов'язані з вживанням продуктів, які були придбані в непристосованих для торгівлі місцях", - розповіла Арешкович.

Відео дня

За даними Головного управління держсанепідслужби Києва, останнім часом у столиці зросла кількість випадків гострих кишкових інфекцій.

Читайте: Як правильно вибрати кавун: 8 ознак хорошої ягоди

Щоб уникнути отруєнь у літній період, лікарі радять:

- Відмовитися від звички приготування їжі про запас;

- Страви із м'ясних, молочних продуктів, риби піддавати термічній обробці не менше 10 хвилин;

- Пташині яйця не вживати сирими, а класти в холодну воду і варити: курячі - 10, качині - 13, гусячі - 14 хвилин від початку кипіння;

- Усі овочі, фрукти, баштанні культури, ягоди, зелень перед вживанням добре мити;

- Не тримати їжу та продукти під прямим сонячним промінням;

- Не забувати, що термін придатності більшості продуктів розрахований на нормальні умови зберігання, а не на аномально високу температуру повітря;

- Не купувати їжу в місцях, не обладнаних холодильниками;

Читайте: Погодні перепади можуть убити: правила першої допомоги та прийому 5 важливих ліків

- М'ясо і фарш зберігати в холодильнику і вживати лише за умови, що вони мають рожевий, а не червоний колір, і відповідний свіжий запах м'яса;

- Риба повинна також зберігатися в холодильнику і бути не липкою на дотик, якщо і є слиз, то вин повинен бути прозорим, а не каламутним; зябра повинні бути рожевими, а не червоними;

- Купувати продукти, які швидко псуються, найкраще в останню чергу, щоб менше часу перебувати з ними на спеці (години походів по магазинах або ринках можуть зіпсувати продукти ще до приходу додому).

Якщо виникла підозра на отруєння, лікарі закликають не займатися самолікуванням, а негайно звертатися за медичною допомогою.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше влада Києва нагадала українцям, як уберегтися від літньої спеки.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки