Неймовірно, але факт. "Жирна" дієта сповільнить старіння

7,6 т.
Неймовірно, але факт. 'Жирна' дієта сповільнить старіння

Датські дослідники виявили: старіння мозку, що виявляється в таких формах, як хвороба Альцгеймера і хвороба Паркінсона, можна уповільнити, якщо харчуватися продуктами з високим вмістом жирів, передає Zee News .

Читайте: 4 дивовижних факти про здорове харчування

Клітини людини здатні відновлювати пошкодження ДНК, які відбуваються постійно. Процес відновлення називається репарацією. З віком він порушується. Діти з вродженим дефектом системи репарації, синдромом Коккейна, передчасно старіють і вмирають у віці 10-12 років. У новому дослідженні вчені з Університету Копенгагена створили мишей з синдромом Коккейна. Вони помітили позитивний ефект, коли годували гризунів середньоланцюговими жирними кислотами з кокосового масла. Дієта з високим вмістом жирів сповільнювала процеси, пов'язані зі старінням (порушення слуху і втрату ваги).

Відео дня

Читайте: Чим для мозку небезпечний брак жирів в організмі

У мозку є потреба в енергії. Він отримує її з цукру або кетонів. Кетони - хімічні сполуки, які організм може використовувати як резервні джерела енергії. Кетони утворюються, коли організм розщеплює жири. Судячи з усього, саме вони допомагають мозку не старіти.

Раніше "Обозреватель" писав про одну з найбільш неоднозначних систем харчування - жирову дієту Кваснєвського , засновану на повному виключенні вуглеводів. Набір дозволених продуктів висококалорйний, і всупереч звичному девізу "їсти часто, але мало", приймати їжу пропонується всього три рази в день.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки