Названо смачні продукти, які зміцнюють здоров'я вагітних

4,7 т.
Названо смачні продукти, які зміцнюють здоров'я вагітних

Канадські вчені з'ясували, що шоколад корисний для вагітних жінок завдяки високому вмісту флавоноїдів - антиоксидантів, які зміцнюють судини.

Так, у дослідженні взяли участь 129 жінок кінця першого і початку другого триместру вагітності. Їх розділили на дві групи. Одні учасниці щодня їли 30 грамів шоколаду з високим вмістом какао, а інші з низьким, - пише "Вокруг света".

"Флавоноїди, що містяться в ласощах, сприятливо позначилися на здоров'ї майбутньої дитини. У темному шоколаді їх особливо багато. Тому його можна включити в список продуктів, що поліпшують функції плаценти, а також захищають від появи набряків і підвищеного тиску на третьому триместрі вагітності", - зазначили вчені.

Відео дня

Читайте: Лікарі розповіли, як вагітним уберегти дитину від хвороб

Споживання шоколаду помітно поліпшило кровообіг у майбутніх матерів з обох груп, що позитивно позначилося на зростанні і розвитку плоду, - повідомили вчені.

Як повідомляв "Обозреватель", медики знайшли ліки, що знижують ризик передчасних пологів.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки