Медики визначили безпечну дозу алкоголю для організму

57,4 т.
Медики визначили безпечну дозу алкоголю для організму

Британські медики визначили, що вживання півтора пляшки вина або шести-семи пінт (0,5 л) пива середньої міцності на тиждень є допустимою межею для організму. Ця норма спиртного не нанесе особливої ??шкоди для здоров'я людини.

Крім того, вчені підтвердили, що алкоголь шкодить не тільки печінці, але й провокує рак грудей у жінок, рак кишечника і печінки у представників обох статей, це підтверджується дослідженнями британських учених, передає "Навколо світу".

На думку експертів, люди, що не перевищують зазначений ліміт, мають 1 зі 100 шансів померти в результаті споживання спиртного. Це можна порівняти з шансами стати жертвою, наприклад, автомобільної аварії.

Відео дня

Читайте: Вчені з'ясували, чому людину тягне до алкоголю

Медики відзначають, що жінкам в силу їх фізіологічних особливостей і меншої в порівнянні з чоловіками ваги варто дотримуватися ще меншої тижневої дози. Також за їх даними, невелика кількість алкоголю може приносити користь для здоров'я тільки жінкам від 55 років і старше. Для решти переваги умовного келиха вина в день не підтверджуються.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, чому п'яна людина переїдає за столом.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки