Медик розповів, як правильно врятуватися від спраги жарким літом

Медик розповів, як правильно врятуватися від спраги жарким літом

Свіжа вода - найкращий і найбезпечніший спосіб втамувати спрагу. Про це в коментарі "Обозревателю" розповів завідувач кафедри внутрішньої медицини №1 Національного медичного університету імені О. Богомольця В'ячеслав Передерій.

Як пояснив медик, у жарку пору року необхідно, щоб організм отримував рідина в достатньому обсязі - не менше 1,5 літрів на день. "Тому що коли людина сильно потіє, у неї згущується кров, а якщо при цьому є ускладнюючі фактори, вона наближається зовсім близько до інфаркту та інсульту", - пояснив Передерій.

"Обозреватель" попросив уточнити: якою саме водою варто вгамовувати спрагу. "Головне, щоб вона була чиста, або прокип'ячена, або профільтрована. Бо навіть у пляшках може бути несвіжа вода - звертайте увагу на термін придатності. Якщо ви не знаєте, яка це вода, прокип'ятіть її. Це дуже простий спосіб, вода очищається дуже швидко і добре", - порекомендував медик.

Відео дня

Читайте: 10 ознак нестачі води в організмі

Передерій також закликав повністю відмовитися від будь-яких напоїв, "тому що там дуже багато різних наповнювачів - барвників, ароматизаторів, стабілізаторів і так далі".

Нагадаємо, раніше голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко розповіла, що врятує українські річки від катастрофи.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки