Безпечні фрукти: вчені розповіли, як правильно змивати хімікати
Вчені зі США на яблуках показали найкращий спосіб миття фруктів, щоб позбутися хімікатів.
Як повідомляє телеканал 24, дослідження опубліковано в Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Після серії експериментів, вчені показали, що тіабендазол (засіб проти паразитів) і фосмет (препарат для боротьби зі шкідниками плодових рослин) краще видаляються однопроцентним розчином харчової соди.
Промивати яблука слід протягом 12 хвилин, це видаляє із поверхні 80 відсотків першої речовини, а за 15 хвилин - 96 відсотків другої.
Як пояснили вчені, різниця у часі зумовлена глибиною проникнення хімікатів у шкірку яблука.
При цьому протирання яблук чистою тканиною допоможе видалити пил і великі частки бруду, але це неефективно з точки зору очищення фрукта від хімікатів, кажуть експерти.
Промивання водопровідною водою також слабо допомагає в очищенні яблук від хімікатів.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", локшина швидкого приготування може бути небезпечною для здоров'я.