Дієтолог назвала десерти "для молодості"
Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла про те, які продукти варто вживати без шкоди для здоров'я, якщо хочеться солодкого.
Відповідну публікацію вона зробила на своїй сторінці в Facebook.
За її словами, цукор - це короткий шлях до лікарняного ліжка, запалених і хворобливих суглобів, інсулінової голки, сліпоти, каталки і реанімації. "Навіть, якщо зараз вам здається це нереальним", - говорить вона.
Лікар радить зробити корисне морозиво, якщо вже набридли фрукти, ягоди та чорний шоколад.
Для його приготування знадобиться два банани, половинка авокадо, 1 апельсин, чашка ягід, чайна ложка насіння льону і жменька горіхів. Все це потрібно збити в блендері, залити в форму і заморозити.
Читайте: Паста і баста: топ-3 корисні страви з макаронів
Какао з імбиром, гвоздикою і корицею
Для його приготування знадобиться 2 чайні ложки какао, дві гвоздики, половина чайної ложки тертого імбиру, трохи кориці. Все це заварити і розлити в чашки.
Дієтолог також описує корисні властивості перерахованих вище продуктів.
Зокрема, авокадо ефективно бореться з системними запаленнями, зокрема, суглобів, шкіри, судин, а також нормалізує рівень холестерину, зміцнює пам'ять і повертає шкірі гладкість і сяйво.
Банан оздоровлює кишкову мікрофлору (є ефективнішим пребіотиків), зменшує здуття, насичує, дає енергію і відчуття задоволення.
Какао покращує пам'ять, тонізує, запобігає утворенню тромбів, є хорошою профілактикою цукрового діабету (підвищує чутливість до інсуліну), допомагає схуднути, захищає мозок від деградації (хвороба Альцгеймера), а також захищає шкіру від впливу ультрафіолетового випромінювання.
"Любіть кожну мить життя і наповнюйте її смаком, посмішками, поцілунками, любов'ю в усіх проявах", - радить Скиталінська.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені зі США на яблуках показали найкращий спосіб миття фруктів, щоб позбутися хімікатів.