Дієтологиня назвала найшкідливіший сніданок
Австралійська дієтологиня Сьюзі Барел заявила, що найменше для ранкового сеансу їжі потрібна піта.
За словами фахівчині, у цих коржиках занадто багато вуглеводів, які викликають підвищення рівня цукру в крові. Так, у 100 грамах продукту міститься приблизно 60-80 грамів вуглеводів, передає 7news.
Ще одним невдалим варіантом для сніданку є солодкі хрусткі пластівці.
"У них дуже мало харчових волокон, вони не можуть наситити людини надовго", – пояснила Балер.
Читайте: Сніданок впливає на успішність в школі: вчені знайшли докази
Особливо шкідливими такі пластівці є для дітей, які, починаючи в такий спосіб свій день, звикають їсти солодке вранці.
У ролі корисної альтернативи дієтологиня запропонувала їсти гранолу чи пластівці без цукру, підсолодити які можна, додавши трохи меду або ягід. Також хорошим вибором для сніданку можуть стати тости з яєшнею, овочами й беконом – останній слід вживати з цільнозерновим хлібом, оскільки в ньому міститься багато жиру.
Як писав OBOZREVATEL, раніше дієтологиня Вікторія Кляуз дала кілька важливих практичних порад щодо правильного харчування. Вона розповіла, скільки фруктів потрібно їсти і який хліб вибирати.