Категорично не можна! Вчені назвали смертельну помилку під час приготування м'яса

Категорично не можна! Вчені назвали смертельну помилку під час приготування м'яса

Мити сире м'ясо курки перед приготуванням не можна, оскільки це забруднює інші продукти та столові предмети, сприяючи переміщенню небезпечних бактерій.

Про це розповіли американські вчені на сайті Центрів із контролю і профілактики захворювань. Зазначається, що курка може містити в собі носіїв таких небезпечних хвороб як кампілобактеріоз, газова гангрена та сальмонельоз.

Фахівці радять обробляти курятину на окремій обробній дошці, після чого ретельно промити дошку і стіл із милом. Руки після цього теж потрібно мити з милом не менше 20 секунд.

Читайте: Убиває завчасно: з'ясувалася несподівана небезпека м'яса

М'ясо в холодильнику варто зберігати окремо від інших продуктів, прикриваючи харчовою плівкою.

Вчені нагадали, що щорічно до мільйона людей хворіють від вживання в їжу домашньої птиці.

Як писав OBOZREVATEL, нещодавно київський веган-активіст, організатор фестивалю Kyiv Vegan Boom Рудольф Краєвський закликав українців відмовитися від вживання в їжу м'яса, оскільки його надлишок приносить значну шкоду здоров'ю.