"Ложками їсти не треба": дієтологиня розповіла, чим небезпечна червона ікра

45,3 т.
'Ложками їсти не треба': дієтологиня розповіла, чим небезпечна червона ікра

Червона ікра під час вживання у великих обсягах може бути шкідливою для здоров'я, людина ризикує отримати передозування вітамінами.

Про це виданню "РБК" розповіла дієтологиня Олена Соломатіна. За її словами, в продукті висока концентрація вітамінів А, Е і D. Ці жиророзчинні вітаміни здатні накопичуватися в організмі і викликати гіпервітаміноз, на відміну від розчинних вітаміну С або вітамінів групи B. "Ложками ікру їсти не варто", – підкреслила лікарка.

Соломатіна рекомендувала купувати ікру відомих марок, тому що вона перевіряється в лабораторіях і в ній немає уротропіну. Раніше цей препарат додавали в червону ікру, зараз він заборонений, але його можна знайти в "браконьєрському" делікатесі, а також у продукті в пластиковій упаковці.

Відео дня

Читайте: Дешево і корисно: дієтологиня розвінчала міф про здорове харчування

Перераховані рекомендації стосуються і чорної ікри. Зазвичай вона солоніша, але вміст вітамінів і макроелементів там приблизно такий самий, як і в червоній. Також у неї можуть додавати уротропін.

''Ложками їсти не треба'': дієтологиня розповіла, чим небезпечна червона ікра

Як повідомляв OBOZREVATEL, відома дієтологиня Вікторія Кляуз дала кілька важливих практичних порад щодо правильного харчування. Вона розповіла, скільки фруктів потрібно їсти і який хліб обирати.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки