Медики назвали страву, яка омолоджує мозок
Згідно з новими дослідженнями, вживання зелені або салату щодня покращує нашу пам'ять.
Як повідомляє The Daily Mail, отримані дані свідчать про те, що вживання в їжу близько однієї порції в день зелених листових овочів може бути пов'язано з більш повільним старінням головного мозку, що робить його на 11 років молодшим.
Дослідження Університету Раша показало, що люди, які їли хоча б одну порцію зелених листових овочів у день, мали більш повільні темпи зниження пам'яті і навичок мислення, ніж люди, які ніколи або рідко їли такі овочі.
За словами дослідницької групи, мізки любителів салатів функціонували так, як ніби вони були більш ніж на десять років молодше.
Професор-дослідник березня Клер Морріс із Медичного центру Університету Раша в Чикаго сказала: "Додавання щоденної порції зелених листових овочів у ваш раціон може бути простим способом для зміцнення здоров'я вашого мозку".
Вчені також додали, що результати залишаються чинними навіть після врахування інших факторів, які можуть вплинути на здоров'я мозку, таких як куріння, високий кров'яний тиск, ожиріння, рівень освіти і кількість фізичних і когнітивних процесів.
Як раніше повідомляв "МедОбоз", виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун дала рекомендації щодо того, як "вмикнути" на повну всі захисні властивості організму.