Отрута замість їжі: із чого роблять в Україні шаурму і як її продають

27,5 т.
Із чого роблять шаурму

У точках продажу шаурми в Києві часто не дотримуються правил зберігання продуктів і працюють без відповідних документів від санстанції.

До такого висновку прийшли журналісти "Фактів", які провели власну перевірку після масового отруєння цим фастфудом у столиці.

"Під час перевірки встановили, що зіпсовану шаурму продавали на локаціях біля трьох станцій метро - Оболонь, Поштова площа і Дарниця. Ці кіоски закриті, але виявляється інші, поруч спокійно працюють, ніхто не перевіряв і невідомо, чи там все у порядку з м'ясом і соусами", - йдеться в сюжеті.

Відео дня

Читайте: Російські вчені навчилися перевіряти шаурму на котятину

Отрута замість їжі: із чого роблять в Україні шаурму і як її продають

За словами журналістів, ніяких документів ніхто не показує. При цьому санкнижки або немає взагалі, або вона просто куплена.

На кадрах видно, що продукти піддаються впливу комах і в більшості випадків виглядають не дуже свіжими. Лікарі попереджають - у таку спеку вони перетворюються на справжню отруту, так як у них накопичуються небезпечні мікроорганізми.

У результаті виникає кишкова інфекція, яка супроводжується високою температурою, діареєю і блювотою.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Києві кількість госпіталізованих шаурмою досягла 70 осіб . Страва була куплена у чотирьох різних місцях.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки