Харчування в піст: дієтологиня розповіла, які овочі шкідливі для здоров'я

Харчування в піст: дієтологиня розповіла, які овочі шкідливі для здоров'я

Лікарка-дієтолог Анна Мельничук порекомендувала на початку посту не зловживати сирими овочами, а термічно їх обробляти.

"Найбільша проблема людей, які хочуть одразу увійти в піст: велика кількість овочів. Здається, що овочі – це дуже корисно і круто. Але при цьому значна кількість термічно необроблених овочів може викликати здуття живота, метеоризм, дискомфорт", – пояснила Мельничук в ефірі ObozTV.

За її словами, перший час після переходу на пісне меню овочі потрібно тушкувати, варити чи запікати.

Крім того, дієтологиня порекомендувала обирати традиційні овочі, а не екзотичні або несезонні.

Відео дня

"Зараз не сезон для помідорів, не потрібно використовувати якісь авокадо... Краще наші, місцеві, локальні продукти. Буряк, морквина, гарбуз, тушкована капуста, ріпа, селера, гриби", – перерахувала Мельничук.

Овочі в піст радять запікати, варити і тушкувати

Раніше OBOZREVATEL за допомогою дієтологині Марії Колповський підготував п'ять кулінарних ідей для Великого посту, які зроблять пісний раціон більш різноманітним, яскравим і кориснішим для здоров'я.

Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щодня по буднях о 15:00 на ObozTV.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки