Перемагає рак і не тільки: британські вчені дізналися про лікувальні властивості кави
Люди, які випивають у день три-чотири чашки кави, зменшують ризик виникнення онкологічних захворювань на 18%.
Такі дані дослідження, проведеного вченими Единбурзького університету, повідомляє The Independent.
Так, проаналізувавши дані двохсот тестів, вони з'ясували, що від кави набагато більше користі, ніж шкоди.
Читайте: Фахівці розповіли, що додавати в каву, щоб худнути
На думку вчених, не слід зловживати кавою вагітним жінкам і людям, у яких є схильність до остеопорозу.
Також британські дослідники зазначили, що кава, на відміну від алкоголю, не має стосунку до смертей людей, що страждали серцево-судинними захворюваннями.
Дослідження також показало, що кава зменшує ймовірність появи хвороби Паркінсона, депресії і передчасного захворювання Альцгеймера.
Вчені Единбурзького університету стверджують, що шкоду кави зазвичай сильно перебільшують, особливо якщо порівнювати з негативними ефектами від алкоголю і куріння.
Читайте: Як правильно пити каву: поради від фітнес-гуру
Як повідомляв "Обозреватель", вчені пояснили, як кава впливає на довголіття.