"Дуже корисно!" Дієтологиня назвала топ-3 варіанти перекусів
Відмінні варіанти ситного і корисного для здоров'я перекусу – це кокос, горіхи й авокадо.
Таку пораду дала в ефірі ObozTV дієтологиня, фуд-терапевтка і лікарка функціональної медицини Катерина Толстікова. Вона пояснила, які продукти можна вважати "суперфудами", а які – просто зайві.
{"title":null,"id":"2658521"}Читайте: Не лише чорниця: названі найкорисніші для очей продукти
Дієтолог розповіла, що "суперфудами" з професійної точки зору вважаються продукти з високим вмістом антиоксидантів.
Індекс антиоксидантної активності визначається за спеціальною шкалою ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity). Грунтуючись на оцінках цієї шкали і створюється рейтинг різних продуктів. Але є деякі нюанси.
"Серед лідерів, наприклад, ягоди асаї. Але ягоди асаї у нас (в Україні. – Ред.) не ростуть. А вміст антиоксидантів у них зберігається на такому високому рівні тільки в перші шість годин після того, як ягоди зірвали. Поки ж їх до нас довезуть, сублімують, висушать – вони вже не будуть суперфудом. Так само, як ягоди годжі та інші", – зазначила фахівець.
Читайте: Рахувати калорії не обов'язково: дієтолог запропонувала альтернативу
Втім, серед вітчизняних продуктів теж є свої суперфуди, заспокоїла лікарка. Так, за її словами, велика кількість антиоксидантів за індексом ORAC міститься в горіхах.
"І бразильський, і волоський горіх – теж суперфуд. Якщо людина буде вживати горіхи щодня, вона впливатиме на своє здоров'я правильно. Це їжа, якої треба небагато, але в невеликій кількості міститься дуже багато корисних речовин", – наголосила Толстікова.
Також OBOZREVATEL пропонує ознайомитися з переліком 15 здорових перекусів від відомого дієтолога Альбіни Коміссарової, які допоможуть зберегти фігуру.
Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щодня у будні о 10:00 на ObozTV.