У крові з'являється хімія! Фастфуд виявився смертельно небезпечним
Фастфуд, а також готова їжа в упаковках можуть бути небезпечними для здоров'я через вміст перфтороктансульфоновой кислоти (ПФАС).
До такого висновку прийшли фахівці некомерційної організації Silent Spring Institute в США, передає MedicalXpress. Вчені додали, що більш корисною є їжа, приготована вдома.
Читайте: Втратив зір і слух: підліток став жертвою фастфуду
У дослідженні взяли участь 10 106 осіб. Добровольці надали зразки крові для виявлення різних речовин, що відносяться до ПФАС і описали своє меню. Так, стало відомо, що ті, хто готують вдома, мають значно менше ПФАС в організмі.
Велика кількість хімікатів виявили у завсідників ресторанів і піцерій. ПФАС можуть провокувати появу раку, захворювання щитовидної залози, зниження імунітету, низька вага при народженні та безпліддя. У великій кількості хімікати містяться в попкорн для мікрохвильовки.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше вчені розповіли про нову загрозу від фастфуду. Також в список небезпечних продуктів потрапили торти і печиво.