Уберегтися від інсульту: експерти назвали літні продукти, що знижують ризик захворіти
Кращий спосіб уберегтися від інсульту - дотримуватися режиму здорового харчування.
Як повідомляє Express.co.uk, дослідження довели, що деякі продукти можуть бути особливо ефективні в цьому.
Зокрема, мова йде про кавун і помідори. Саме ці продукти містять антиоксидант лікопін, який допомагає знизити ризик захворіти на інсульт або рак.
Дослідження 2014 року показало, що лікопен знижує ризик інсульту більш ніж на 19 відсотків. А ось дослідження, проведене в 2012 році, показало, що чоловіки з найвищим рівнем вмісту лікопіну в крові мали на 55% меншу вірогідність "отримати" інсульт, на відміну від чоловіків із низьким рівнем лікопіну.
Він також захищає від серцевих захворювань, раку, сприяє здоров'ю шкіри і підвищує кількість сперматозоїдів.
Приготовлені томати підвищують рівень лікопіну, який може "поглинатися" тілом.
Однак їх треба їсти з деякою кількістю дієтичного жиру, щоб його міг використовувати організм. Це може бути оливкова олія або жирна риба.
Лікопін також міститься в папайї, рожевому грейпфруті і гуаві. Антиоксидант надає фруктам і овочам червоний або рожевий колір.
Вчені також відзначають, що кавун може надати низку інших переваг для здоров'я. У ньому є бета-каротин, який важливий для імунітету, профілактики раку і зору.
Крім того, він містить вітамін B6 для здоров'я мозку.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", лікарі-дієтологи назвали продукти, які є небезпечними для здоров'я, особливо в літню спеку.