Уберегтися від інсульту: експерти назвали літні продукти, що знижують ризик захворіти

Уберегтися від інсульту: експерти назвали літні продукти, що знижують ризик захворіти

Кращий спосіб уберегтися від інсульту - дотримуватися режиму здорового харчування.

Як повідомляє Express.co.uk, дослідження довели, що деякі продукти можуть бути особливо ефективні в цьому.

Зокрема, мова йде про кавун і помідори. Саме ці продукти містять антиоксидант лікопін, який допомагає знизити ризик захворіти на інсульт або рак.

Дослідження 2014 року показало, що лікопен знижує ризик інсульту більш ніж на 19 відсотків. А ось дослідження, проведене в 2012 році, показало, що чоловіки з найвищим рівнем вмісту лікопіну в крові мали на 55% меншу вірогідність "отримати" інсульт, на відміну від чоловіків із низьким рівнем лікопіну.

Він також захищає від серцевих захворювань, раку, сприяє здоров'ю шкіри і підвищує кількість сперматозоїдів.

Приготовлені томати підвищують рівень лікопіну, який може "поглинатися" тілом.

Однак їх треба їсти з деякою кількістю дієтичного жиру, щоб його міг використовувати організм. Це може бути оливкова олія або жирна риба.

Лікопін також міститься в папайї, рожевому грейпфруті і гуаві. Антиоксидант надає фруктам і овочам червоний або рожевий колір.

Вчені також відзначають, що кавун може надати низку інших переваг для здоров'я. У ньому є бета-каротин, який важливий для імунітету, профілактики раку і зору.

Крім того, він містить вітамін B6 для здоров'я мозку.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", лікарі-дієтологи назвали продукти, які є небезпечними для здоров'я, особливо в літню спеку.