Вчені дізналися про дієту, що продовжує життя
Вчені Абердинського університету в Шотландії з'ясували, що низькокалорійні дієти можуть продовжити життя.
Як повідомляє РІА Новини, на думку вчених, низькокалорійні програми харчування дозволяють на 18% знизити ризик ранньої смерті у людей з надлишком маси тіла.
Як заявила співавтор цього дослідження Елісон Авенель, найбільш корисні дієти з низьким вмістом жиру, цукру і рафінованих вуглеводів.
"Втрата ваги шляхом скорочення калорійності раціону за допомогою дієт із низьким вмістом жиру, які також містять мало цукру і рафінованих вуглеводів, зменшують імовірність передчасної смерті у людей, які страждають від ожиріння", - повідомила вона.
Разом із тим, вчені не визначили, чи дозволяє такий стиль харчування знизити ризик серцевих захворювань або раку. Не виявлена і позитивна динаміка при включенні в програму зі зниженню ваги фізичних вправ.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені Гарвардського університету з'ясували, що контроль активності мітохондрій за допомогою дієт або генетичних маніпуляцій збільшує тривалість життя і сприяє здоровому старінню.