Вчені назвали небезпеку дієтичних продуктів
Дієтичні продукти можуть бути небезпечніше, ніж жирна їжа.
Як повідомляє еxpres.ua, деякі з них викликають незворотні зміни в роботі печінки і мозку. Як зазначили вчені зі США, багато дієтичні продукти насправді містять багато цукру і лише маскуються під корисну їжу.
До таких висновків фахівці прийшли після спостереження за декількома групами щурів. Частина гризунів харчувалася звичайними продуктами, інша - дієтичними продуктами з майже повною відсутністю жиру, а третя - висококалорійної жирної їжею. Через місяць фахівці виміряли частки жиру і м'язів в їхньому тілі, оцінили інші життєві показники.
Виявилося, що дві останні групи стали набирати вагу. При цьому жир почав накопичуватися в печінці, а в мозку та кишечника зафіксували багато слідів хронічних запалень.
Таких процесів не помітили в організмі щурів, яких годували збалансованою їжею. Відмова від "дієти" не призводило до відновлення організму. Фахівці вважають, що перехід на дієтичне харчування помітно змінює склад мікрофлори кишечника, роблячи її більш схильною до запалень і захворювань.
Як раніше повідомляв "МедОбоз", експерти з US News and World Report вибрали найкращу дієту з 38 визнаних у США.