МоваЯзык

/ Здорове харчування

Вчені назвали переконливий аргумент, щоб відмовитися від м'яса

Регулярне вживання м'ясних виробів у раціоні може призвести до важких хронічних захворювань, включно з раком. Щоб уникнути небажаних наслідків, м'ясоїдам досить відмовитися від біфштексів і ковбаси не назавжди, а лише кілька разів на тиждень.

Такі результати досліджень вчених британського університету Глазго, проведених на Європейському конгресі з ожиріння (ECO), опубліковані виданням Eatthis.com. Зазначено, що в науковому експерименті взяли участь 4111 вегетаріанців і 166 516 м'ясоїдів віком від 37 до 73 років.

"І ось що показали ці тести: незалежно від загальних факторів ризику (вік, стать, освіта, етнічна належність, ожиріння, куріння і вживання алкоголю), вегетаріанці показали "значно нижчі" рівні 13 біомаркерів, включно із загальним холестерином, ЛПНП (поганий) холестерином, аполіпопротеїном A (пов'язаний із серцево-судинними захворюваннями) і аполіпопротеїном B (пов'язаний із серцево-судинними захворюваннями), а також маркерами, пов'язаними із функцією печінки, функцією нирок і раковими клітинами", – заявили вчені.

Провідний дослідник експерименту підкреслив, що результати можуть пояснюватися тільки режимом харчування, що відкидає червоне м'ясо, але багатого овочами, фруктами, цільнозерновими, бобами і горіхами.

"Вегетаріанська дієта дає безліч переваг нашому організму, а подібні результати стають реально їжею для роздумів", – резюмували автори спостереження.

Як повідомляв OBOZREVATEL, м'ясні та рибні вироби, приготовані на грилі, можуть бути небезпечні високим вмістом канцерогенів.

Ти ще не підписаний на наш Telegram? Швиденько тисни!

Читайте всі новини по темі "живлення" на сайті "OBOZREVATEL".

0
Коментарі
0
0
Смішно
0
Цікаво
0
Сумно
0
Треш

Блоги медицини