Вчені назвали список продуктів для зниження тиску
Високий артеріальний тиск може застати зненацька і вибити з колії навіть тих, хто не звик піддаватися хворобі. Адже до симптомів нападу гіпертонії відноситься сильний головний біль, біль у грудях і ускладнене дихання. Вчені Національної служби охорони здоров'я Великобританії під час досліджень прийшли до висновку, що впоратися з гіпертонією можна додавши деякі продукти в свій раціон.
Про це повідомляє Express.
Медики стверджують, що гіпертонія вражає близько 25% людей у всьому світі. При цьому кожен напад збільшує навантаження на кровоносні судини і життєво важливі органи. Це збільшує ризик серцевих захворювань, серцевих нападів, інсультів і серцевої недостатності.
Читайте: 10 міфів про артеріальну гіпертонію
Саме тому так важливо вживати превентивних заходів і вчасно реагувати на напад.
За словами вчених, знизити ризик високого кров'яного тиску можна за допомогою бананів. В них міститься величезна кількість калію, який регулює кровообіг і рівень натрію в організмі.
"Банани є одним з найбагатших джерел калію - приблизно 500 мг калію на плід", - каже дієтолог доктор Джош Акс.
Читайте: Сеанси акупунктури ефективні в боротьбі з гіпертонією - дослідження
Крім бананів, внесіть в свій раціон свіжі овочі і фрукти (мінімум 200 г на день). Це багате джерело антиоксидантів і фолату, який знижує рівень гомоцистеїну (амінокислоти, пов'язаної з підвищеним ризиком серцевих захворювань).
Чорниця також має бути присутня у раціоні тих, хто схильний до гіпертонії. В її складі багато флавоноїдів, природних сполук, які запобігають гіпертонії.
Читайте: ВООЗ б'є на сполох: понад мільярд людей у світі страждає від гіпертонії
Також у раціоні мінімум тричі на тиждень має бути присутня жирна риба. У ній містяться омега-3 жирні кислоти, які позитивно впливають на стан серцево-судинної системи і знижують ймовірність підвищення кров'яного тиску.
Раніше "МедОбоз" розповідав, які продукти потрібно їсти, щоб зберегти серце здоровим.