Відмова від цукру може знизити ризик серцево-судинних захворювань: результати дослідження

Відмова від цукру може знизити ризик серцево-судинних захворювань: результати дослідження

Ішемічна хвороба серця є основною причиною смерті в усьому світі. Вона викликається блокуванням або уповільненням кровопостачання через накопичення жирової тканини в артеріях.

Водночас відмова від вживання всього лише одного продукту – цукру – здатна значно знизити ризик розвитку такого потенційно небезпечного для життя стану. Про це йдеться в дослідженні міжнародної групи вчених, передає Express.

Його провели вчені Массачусетської лікарні загального профілю (MGH), Школи дієтології та політики ім. Фрідмана в Університеті Тафтса, Гарвардської школи громадської охорони здоров'я та Департаменту охорони здоров'я й психічної гігієни Нью-Йорка. Фахівці створили модель, яка дозволила побачити рівень прагматичного зниження цукру в крові та його вплив на здоров'я.

Відео дня

Результати показали, що скорочення 20% цукру з упакованих продуктів і 40% із напоїв може запобігти 2,48 млн випадків серцево-судинних захворювань. Враховуючи інсульти, серцеві напади та навіть зупинку серця.

Відмова від цукру може знизити ризик захворювань серця, – вчені

"Це показує, що прийшов час реалізувати національну програму з добровільними цілями щодо зниження вживання цукру. Вона може призвести до значних поліпшень в галузі охорони здоров'я, нерівності стосовно здоров'я і витрат на охорону здоров'я менш ніж за десять років", – сказав лікар Даріуш Мозаффарян, співавтор дослідження.

Фахівці зазначили, що вживання солодких продуктів і напоїв тісно пов'язане з ожирінням і не тільки хворобами серця, а й діабетом.

"Цукор – одна з найочевидніших добавок до продуктів, які варто скоротити до розумних кількостей", – додав Мозаффарян.

Під час ще одного дослідження інші вчені вивчили руйнівний вплив доданого цукру на серце. Так вони виявили зв'язок між дієтою з високим вмістом цього продукту і підвищеним ризиком смерті від серцевих захворювань.

Протягом 15-річного експерименту люди, які отримували від 17 до 21% своїх калорій за рахунок додавання цукру, мали на 38% вищий ризик смерті від хвороб серця порівняно з тими, хто споживав 8% таких калорій.

"Чим вище споживання доданого цукру, тим вищий ризик серцевих захворювань", – констатували вчені.

Як повідомляв OBOZREVATEL, згідно з дослідженням, підвищити ризик виникнення захворювань серця можуть і насичені жири з м'яса. Фахівці порадили знизити рівень споживання такої їжі.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки