Вживання шоколаду може збільшити ризик чотирьох серйозних захворювань – вчені
Британський фонд серця (BHF) попередив, що шоколад може бути надзвичайно шкідливим при вживанні у великих кількостях. Це пов'язано з високим вмістом в ньому цукру і насичених жирів.
Велика кількість цукру може сприяти збільшенню ваги, ожиріння і карієсу, розповіли в Національній службі охорони здоров'я. Вживання великої кількості солодкого може значно збільшити ризик серцевих захворювань, деяких видів раку та діабету другого типу, пише Express.
Крім того, надлишок насичених жирів у вашому раціоні може підвищити рівень "поганих" ліпопротеїнів низької щільності в крові, що збільшує ризик інсульту.
Відзначається, що чоловікам слід з'їдати не більше 30 грам насичених жирів в день, а жінкам – не більше 20 грам, дітям – ще менше. Перш ніж з'їсти цілу плитку шоколаду, обов'язково перевірте етикетку з її поживністю і складом, щоб дізнатися, скільки в ній жиру.
Одна плитка шоколаду в середньому дає 250 калорій, які часто з'їдаються за кілька хвилин. Це еквівалентно 10 відсоткам від рекомендованої денної норми для чоловіків і 12 відсотків від рекомендованої жінкам.
Як повідомляв OBOZREVATEL раніше, український дієтолог розвіяла міфи про те, чому всі солодощі вважаються "смертним гріхом", а кокосовий цукор або нектар агави – суперфудом.