Як не переїдати: дієтологиня поділилася лайфгаками на щодень
Разова порція їжі кожної людини має вміщатися у дві її долоні, складені разом. Це допоможе уникнути переїдання і набору зайвої ваги.
Таким лайфгаком поділилася лікарка-дієтологиня Юлія Поворознюк в ефірі ObozTV. Вона пояснила, що складені "човником" долоні приблизно відповідають розміру шлунка.
Читайте: Рахувати калорії не обов'язково: дієтолог запропонувала альтернативу
"Приблизно така порція становить від 300 до 450 гр. Причому половина вашої тарілки – це має бути салат, четвертинка – якась каша чи картопля, і ще четвертинка – білок", – розповіла фахівчиня.
Вона порадила припиняти їсти в той момент, коли починається насичення.
"Коли ви вже відчули насичення, але далі продовжуєте їсти – ви вже переїли", – попередила дієтологиня.
Читайте: Картопля, фрукти, вівсянка? Дієтологиня розвіяла три міфи про харчування і схуднення
Поворознюк звернула увагу, що переїдання може призвести не тільки до проблеми ожиріння, але і до небезпечних захворювань.
"Переїдання розтягує шлунок, призводить до рефлюксу, тобто закиданню вмісту шлунку у стравохід, і таким чином провокується розвиток гастроезофагеальної рефлюксної хвороби. Зараз багато хто страждає від цієї хвороби – як дітки, так і дорослі. Тому намагайтеся, як тільки відчуєте насичення, більше не їсти", – наголосила лікарка.
Наостанок вона дала ще одну важливу рекомендацію: "Прийом їжі має тривати 20 хвилин. Це ідеально".
Раніше OBOZREVATEL писав про те, яка практична вправа для усвідомленого харчування допоможе вчасно зупинитися і не поглинати їжу "на автоматі".
Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щодня по буднях о 10:00 на ObozTV.