Зберігає вітаміни: названо найкорисніший спосіб приготування
Приготування їжі в мікрохвильовій печі не знищує корисні речовини в продуктах повністю і навіть допомагає їх зберегти.
Наприклад, під час приготування в мікрохвильовій печі "вмирає" лише чверть вітаміну C, а при варінні – половина, написала на своїй сторінці в Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Найкориснішим для збереження мікроелементів способом приготування є варіння на пару.
"Також було підтверджено, що приготування в мікрохвильовій печі краще зберігає водорозчинні вітаміни. Наприклад, у шпинаті зберігається більше фолієвої кислоти", – наголосила Супрун.
Читайте: Камені у нирках і нудота: Супрун розкрила несподівану небезпеку вітаміну С
А ось від запікання овочів у мікрохвильовій печі краще відмовитися – це посилить втрату антиоксидантів. Замість цього також слід вибрати парову обробку, що загалом є більш здоровим способом термообробки.
"Мікрохвильовка краще варення тим, що вітаміни не виварюються в воду, а саме приготування займає менше часу, що також сприяє збереженню", – наголосила Супрун.
Як писав OBOZREVATEL, були названі дієти, які не тільки не приносять користі, а завдають шкоди організму. В основному це відбувається через нестачу вітамінів.