З'ясувалася смертельна небезпека хліба

128,5 т.
З'ясувалася смертельна небезпека хліба

Вживання пропіонату, який використовується при виготовленні хлібобулочних виробів, призводить до гормональних порушень, підсилює ризик ожиріння і діабету.

До такого висновку прийшла група міжнародних вчених на базі Школи громадської охорони здоров'я при Гарвардському університеті, пише "Лента.ру". Так, у ході експерименту коротколанцюгова жирна кислота, що запобігає появі цвілі на хлібі, вводилася в організм мишей.

У результаті вчені помітили підвищення активності симпатичної нервової системи, що в свою чергу призвело до зростання рівня таких гормонів як глюкагон, норадреналін і білок-переносник жирних кислот (FABP4).

Відео дня

Читайте: Краще викинути! Стало відомо, який хліб категорично не можна їсти

З'ясувалася смертельна небезпека хліба

Клітини печінки гризунів виробляли більше глюкози, і розвивалася гіперглікемія — ознака цукрового діабету.

Інша частина дослідження показала, що вживання продуктів із пропіонатом також збільшувало вироблення гормонів, що провокують метаболічні порушення.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше вчені з'ясували, що у людей, які їдять перед сном, але пропускають при цьому сніданок, збільшується ризик смерті від серцевого нападу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки