Краще викинути! Стало відомо, який хліб категорично не можна їсти
Їсти запліснілий хліб дуже небезпечно. Існує висока ймовірність отримати захворювання органів дихання, шкірні висипання, харчові розлади й алергічні реакції.
Про це попередила мікробіолог Світлана Чубатова, повідомляє aif.ru. За її словами, найнебезпечнішою є чорна і сіра цвіль, а кольорова попереджає, що продукт їсти не можна.
Чубатова розповіла, що цвіль може викликати астму, пневмонію, шкірні висипання і особливо "протипоказана" людям з ослабленим імунітетом.
Читайте: Бездріжджовий хліб — міф: стало відомо, як обманюють українців
Для того, щоб врятувати злегка запліснілий хліб, вона порадила його обрізати, ніж помити і просушити, і піддати продукт термообробці, наприклад, приготувати грінки або сухарі. Якщо ж цвіль з'явилася всередині, то хліб краще викинути.
Читайте: "Не всі зможуть купити": українців попередили про стрибок цін на хліб
Згідно з правилами зберігання, хліб не може довгий час перебувати в теплому приміщенні і в щільно закритому пакеті.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розвінчала міфи про небезпеку дріжджового хліба.