Краще викинути! Стало відомо, який хліб категорично не можна їсти

36,9 т.
Краще викинути! Стало відомо, який хліб категорично не можна їсти

Їсти запліснілий хліб дуже небезпечно. Існує висока ймовірність отримати захворювання органів дихання, шкірні висипання, харчові розлади й алергічні реакції.

Про це попередила мікробіолог Світлана Чубатова, повідомляє aif.ru. За її словами, найнебезпечнішою є чорна і сіра цвіль, а кольорова попереджає, що продукт їсти не можна.

Чубатова розповіла, що цвіль може викликати астму, пневмонію, шкірні висипання і особливо "протипоказана" людям з ослабленим імунітетом.

Читайте: Бездріжджовий хліб — міф: стало відомо, як обманюють українців

Краще викинути! Стало відомо, який хліб категорично не можна їсти
Відео дня

Для того, щоб врятувати злегка запліснілий хліб, вона порадила його обрізати, ніж помити і просушити, і піддати продукт термообробці, наприклад, приготувати грінки або сухарі. Якщо ж цвіль з'явилася всередині, то хліб краще викинути.

Читайте: "Не всі зможуть купити": українців попередили про стрибок цін на хліб

Краще викинути! Стало відомо, який хліб категорично не можна їсти

Згідно з правилами зберігання, хліб не може довгий час перебувати в теплому приміщенні і в щільно закритому пакеті.

Краще викинути! Стало відомо, який хліб категорично не можна їсти

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розвінчала міфи про небезпеку дріжджового хліба.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки