З'ясувалася смертельна небезпека хліба
Вживання пропіонату, який використовується при виготовленні хлібобулочних виробів, призводить до гормональних порушень, підсилює ризик ожиріння і діабету.
До такого висновку прийшла група міжнародних вчених на базі Школи громадської охорони здоров'я при Гарвардському університеті, пише "Лента.ру". Так, у ході експерименту коротколанцюгова жирна кислота, що запобігає появі цвілі на хлібі, вводилася в організм мишей.
У результаті вчені помітили підвищення активності симпатичної нервової системи, що в свою чергу призвело до зростання рівня таких гормонів як глюкагон, норадреналін і білок-переносник жирних кислот (FABP4).
Читайте: Краще викинути! Стало відомо, який хліб категорично не можна їсти
Клітини печінки гризунів виробляли більше глюкози, і розвивалася гіперглікемія — ознака цукрового діабету.
Інша частина дослідження показала, що вживання продуктів із пропіонатом також збільшувало вироблення гормонів, що провокують метаболічні порушення.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше вчені з'ясували, що у людей, які їдять перед сном, але пропускають при цьому сніданок, збільшується ризик смерті від серцевого нападу.